Blog Detail

  • Home
  • Un nou bicolor?

Un nou bicolor?

7, 6, 4 i 4. Així han quedat ecos, sociates, conver i PP. S’ha consumat l’hara quiri dels inde. Ecos tornen a ser primera llista. Sociates i convers perden plegats, majoria de govern. PP creix com a reacció lògica de la impotència dels altres. En tot cas, la derrota del bicolor és la impossibilitat de la seva revàlida.

En teoria, el bicolor pot renovar amb el suport incondicional del PP. A més a més, PP hi ha insistit amb entusiasme. Voldran sociates i convers, un soci tan incòmode? En tota la campanya, els ecos han parat sempre la mà. Volen consens amb la segona força més votada. En teoria, aquesta segona força, també és d’esquerres a pesar d’una sorprenent presència de gent sense compromís.

El mapa polític de la ciutat també demana coses concretes. S’escau una altra possibilitat. És a dir, un govern d’ecos i convers. Els governs municipals no es fan solament amb idees, sinó també amb interessos santfeliencs. Ecos aporten gestió i criteri, convers, Gene i un tall ben gros de dipu. La ciutat exigeix estabilitat i projectes compartits entre comú i entitats. Caldria que els polítics no frivolitzessin amb aquesta opció. Sincerament, crec que el consens de Jordi Sanjosé ha inclinat molts vots al seu favor, entre entitats indignades amb els últims temps de sociates i convers. També són molt i molt greus els desgavells de gestió de la legislatura tancada. Sigui qui sigui l’alcalde, necessita estabilitat i suport d’entitasts. Si oblida aquests axiones, tindrem un altre manaia sense unanimitats. Espero que no repetim el cromo. (També penjat a www.fetasantfeliu.cat)