Blog Detail

  • Home
  • Bar de l’estació
Mural Estació Sant Feliu

Bar de l’estació

El publicista Francesc Vallvé li va dir al meu pare que som una ciutat des de l’any 1928. Sembla que el rei de torn va fer un títol i llestos. Llavors, la marquesa de Castellbell, la propietària de Can Falguera,  era també molt amiga del dictador del moment. Per descomptat, el meu progenitor no va replicar enmig dels 70. És a dir, temps de l’últim tango i altres delícies sense mantega. Al poble, hi havia sirenes amb pistes de ball. Fins i tot gastàvem dues o tres companyies de teatre. En l’actualitat, tant és, ciutat o poble, som una vila metro.

En la meva opinió, pobra, fatxenda i rata. Molt complicat cosir-nos amb funcionaris i trabucaires. Passen nou minuts de les set del matí. Demano un cafetó i una pasta. Hi ha potser un parell de taules ocupades. En canvi, la barra rondina més. Faig temps, bo i esperant un amic. De sobte, entra algú a l’establiment. D’improvís, sento un bon dia naturalíssim. Curiosament, ningú no contesta. Ara sí que la ciutat escurça el seu sentiment de comunitat. Els franquistes han trigat un segle en fer-nos-hi. Quant als demòcrates, ho fan molt bé amb el vano. No els felicito perquè el soterrament, com a plaga, no sé si serà egípcia o volcànica. Quan el meu vell, sortia de casa després de dinar, deia que volia fer un perfumat a la cantina. Per sort, d’aquell temps encara queden bons cafetons i ludòpates empedreïts.

Mural Estació Sant Feliu Maqueta Estació Sant Feliu