Blog Detail

  • Home
  • Plaça Rafel Alberti
Plaça Rafael Alberti

Plaça Rafel Alberti

Totes les grans places del poble són tancades. Una plaça, sempre la presideix un gran edifici. Nosaltres, llevat de la plaça de la vila, fem el ridícul sense vergonya. Garsoca té entrebancs urbanístics insalvables. Ara bé, quan us hi perdeu, tenim racons molt ben trobats. Sobretot quan la seva gen tés de proximitat. De seguida, arreleu quan hi ha vespres de primavera. Per exemple, en aquesta, ho fan una filera de pebrers meravellosos. De sobte, els veieu catedralicis. Quan entreu des de Enric d’Ossó, us pessiga la sorpresa. Llavors,sou en una illa de blocs de pisos amable i esponjada.  Tots els blocs són robustos i amb eixides. Fins i tot un arbre de Judea floreix davant meu. Pels qui no ho saben, Aquest arbre representa la’mor. De cop i volta, pesco un dels recers més bonics del barri de Can Falguera. En un racó, hi ha una taula de ping pong. En aquests moments no hi juga ningú. Una Terrassa escampa rialles. Hi ha molts avis i moltes mares despreocupades. Bàsicament, perquè la plaça evita vehicles. a poc a poc, la travesso enmig de canalla enjogassada. Sap greu que el poeta que la sustantiva, sigui més conegut que llegit. Ja se sap, aquí modernitat vol dir avorriment. Sento fitxes de dòmino i flaire de renecs.  Tot just arribo a Maties Badia, els oms m’acompanyen fins Sant Josep.